The "resource curse" theory and possible way to decrease negative consequences for economic development - Chmelová, Michelle
Hojnosť prírodných zdrojov ako dôvod pomalšieho hospodárskeho rastu - vývoz ropy a zemného plynu. Výskum sa zameriava na holandskú chorobu a inštitucionálnu kvalitu. Faktory, ktoré by mohli viesť k "prekliatiu prírodných zdrojov". Opatrenia na zníženie negatívnych dôsledkov prekliatia prírodných zdrojov na hospodársky rast a odporúčania pre tvorcov politík.