Srovnávání lidové slovesnosti jako prostředek rozvíjení interkulturní komunikační komptence - Rozboudová, Lenka
Dôležitosť interkultúrnej komunikatívnej kompetencie vo výučbe cudzieho jazyka. Praktická implementácia pri výučbe ruského jazyka v českom školskom systéme nedosahuje úroveň nových teoretických poznatkov v pedagogike a vo vedeckej literatúre. Poukázanie na možnosť porovnania českej a ruskej ľudovej slovesnosti pri formovaní interkultúrnej komunikatívnej kompetencie.