Human capital and economic growth of Slovak cities - Rafaj, Oliver, 1989-
Možnosti vývoja modelu ekonomického rastu slovenských miest. Úloha ľudského kapitálu. Faktor miery aglomerácie, štandardný výrobný faktor z modelu Gregory N. Mankiwa, Davida Romera a Davida N. Weila. Určenie vhodnej veľkosti miest. Harmonizovaná definícia mesta, ktorú vypracovala Európska komisia a OECD. Skúmané obdobie 2001 - 2015.