Digitalizácia textu cez smartfón - Poláček, Marian
Súčasné technológie umožňujú digitalizáciu textu aj bez stolného skenera, priamo v teréne, iba s použitím smartfónu a príslušnej skenovacej aplikácie s funkciou OCR (optické rozpoznávanie znakov; optical character recognition). Podrobný popis jednotlivých krokov získania textu v digitálnej podobe z papierového dokumentu pomocou smartfónu a konkrétnej aplikácie (Simple Scanner). Zoznam ďalších bezplatných skenovacích aplikácií s funkciou OCR.