Obchodné právo ako významná súčasť slovenského súkromného práva - Veterníková, Mária, 1964-
Obchodné právo ako odvetvie slovenského právneho poriadku, ktoré tvorí súhrn právnych noriem upravujúcich postavenie podnikateľov a vzťahy, do ktorých podnikatelia vstupujú pri uskutočňovaní podnikateľskej činnosti. Zaraďuje sa do sféry súkromného práva, hoci ho sčasti tvoria aj normy verejného práva. Historický vývoj obchodného práva na území Slovenska. Obchodný zákonník ako kódex obchodného práva pôvodne prijatý v roku 1991.