Pragmatik als der umfassendste Aspekt der Linguistik - Adamcová, Lívia
Základy pragmatiky a pragmalingvistiky, ktoré sa zaoberajú fungovaním jazykových prejavov v reči v typických komunikačných situáciách. Teoretické východisko na základe definície pragmatickej dimenzie jazykového znaku (Ch. W. Morris).