Exkurz do teórie tlmočenia - Štefčík, Jozef, 1976-
Tlmočnícke stratégie z hľadiska všeobecno-odbornej prípravy a hľadiska potreby zručností pri tlmočení (počúvanie a hovorenie). Extralingvistické a intralingvistické faktory v procese tlmočenia. Komunikačná situácia, interdisciplinarita, kompetencie tlmočníka.