Druhé obléhání Vídně Osmany (1683) v rakouských reáliích - Maier, Tomas, 1965-
Dôvody, predpoklady a priebeh 2. tureckého obliehania Viedne v roku 1683 na pozadí historického vývoja Európy a Blízkeho východu. Aspekty rakúsko-tureckého boja a koexistencie v priebehu troch storočí. Príchod Turkov na Blízky Východ a ich prenikanie do Európy. Prvé obliehanie Viedne Osmanmi v roku 1529. Habsbursko-osmanské boje a jednania v 16. a 17. storočí. Druhé obliehanie Viedne Osmanmi v bitka pri Kahlenbergu v roku 1683.