Inflation and income inequality - Sieron, Arkadiusz
Vzťah medzi infláciou a nerovnosťou príjmu. Inflácia, ktorá dosiahla svoj vrchol po páde systému Bretton-Woods prispela od 70-tych rokov k zvýšeniu nerovnosti príjmu v USA. Ďalšie redistributívne mechanizmy inflácie (Cantillov efekt) ako hlavné príčiny nerovnosti príjmu.