Transfer technológií - evaluácia a komercializácia výsledkov výskumu a vývoja - Noskovič, Jaroslav
Využitie výsledkov výskumu a vývoja v praxi je nesporne významným faktorom vplývajúcim na kvalitu života a rozvoj spoločnosti. Dôležitým zdrojom takýchto výsledkov je (nielen) na Slovensku prostredie verejných a štátnych vedeckovýskumných inštitúcií (vysoké školy, Slovenská akadémia vied, výskumné ústavy). Prenos dosiahnutých výsledkov do praxe je možné realizovať prostredníctvom rôznych procesov, vo všeobecnosti ich však označujeme zjednocujúcim názvom – transfer technológií.