Some forms of risk regulation in solvency - Cipra, Tomáš
Nariadenie v prípade rizika v rámci solventnosti II platné v európskych krajinách od r. 2016. Upisovacie riziko (najmä rezervné riziko) a riziko zlyhania zmluvnej strany – riziká kľúčové v poisťovníctve. Výskum poistno-matematických prístupov k upisovaciemu riziku, ktoré využívajú subjekty rešpektované poisťovacími regulačnými orgánmi. Jeden z prístupov navrhuje zjednodušený prístup k rezervnému riziku na základe reálnych údajov.