Dopady daňovo-odvodového zaťaženia práce na typizované skupiny daňovníkov v SR v roku 2016 - Zubaľová, Alena, 1959-
Nevhodne zvolená konštrukcia daňovo-odvodového systému sa môže nepriaznivo prejaviť na ekonomickom vývoji krajiny. Analýza celkovej miery daňovo-odvodového zaťaženia pracovnej sily a jej porovnanie s údajmi v rámci 4 štandardizovaných skupín daňovníkov pomocou ukazovateľa daňového zaťaženia - daňového klinu povinných platieb na rok 2016. Daňovo-odvodové zaťaženie rôznych typov domácnosti na Slovensku v roku 2016: jednotlivec bez detí a jednotlivec s dvoma deťmi; manželia s jedným príjmom bez detí a manželia s jedným príjmom s dvoma deťmi. Porovnanie miery zaťaženia manželov s jedným príjmom a s dvoma deťmi s jednotlivcom bez detí v SR v roku 2016.