Efektívna daňová sadzba spoločností so zameraním sa na malé a stredné podniky v SR - Schultzová, Anna
Nutnosť zohľadňovať reálne daňové zaťaženie pri tvorbe daňovej politiky vzhľadom na nízku vypovedajúcu schopnosť nominálnych daňových sadzieb. Efektívna daňová sadzba (vyjadrená pomerom dane, zaplatenej právnickou osobou a výsledkom jej hospodárenia pred zdanením) ako vhodný ukazovateľ. Meranie daňového zaťaženia právnických osôb. Malé a stredné podniky v hospodárstve SR. Meranie skutočného daňového zaťaženia malých a stredných podnikov na Slovensku; efektívna daňová sadzba v období 2013–2016. Meranie skutočného daňového zaťaženia právnických osôb v Európskej únii v období 2013–2016.