Európsky akčný plán v oblasti DPH a zavedenie konečného systému DPH v EÚ - Rabatinová, Marcela, 1977-
Súčasný prechodný systém DPH v EÚ a nevyhnutnosť jeho revízie. Akčný plán v oblasti DPH – stanovenie základných pilierov konečného systému DPH. Akčný plán v oblasti DPH – legislatívne návrhy prijaté v roku 2016. Návrhy týkajúce sa DPH v súvislosti s elektronickým obchodom (rozšírenie osobitnej úpravy jednotného kontaktného miesta (JKM)). Návrh týkajúci sa DPH v súvislosti s elektronickými publikáciami. Zavedenie konečného systému DPH – dve etapy. V rokoch 2017 a 2018 sa Komisia chystá predložiť legislatívny návrh na zavedenie konečného systému DPH s návrhom prejsť pri cezhraničných dodávkach tovaru na princíp štátu určenia, ktorý by mohol fungovať od roku 2022.