Teoretické a praktické prístupy k zdaňovaniu spotreby – vybrané problémy - Rabatinová, Marcela, 1977-
Teoretické východiská optimálneho zdanenia spotreby, Ramseyho pravidlo inverznej elasticity. Zdaňovanie spotreby v rámci jednotného trhu EÚ - uplatňovanie diferencovaných sadzieb DPH. Reforma sadzieb DPH na úrovni EÚ.