Slovensko na ceste k otvorenému bankovníctvu - Laznia, Marcel
Od 13. januára 2018 je účinná nová smernica o platobných službách druhej generácie (PSD2), ktorá otvára dvere otvorenému bankovníctvu. Od tohto dňa budú môcť vstupovať do platobného biznisu nové subjekty - licencované tretie strany. Klienti budú môcť vykonávať správu svojho účtu aj prostredníctvom rôznych aplikácií. V máji 2017 vznikla iniciatíva Slovak banking API Standard, popisujúca požiadavky na rozhrania bánk zo znenia smernice o platobných službách. Zoznam služieb popísaných v Slovak banking API Standard.