Consumer behavior in context of global trends in the mobile health market - Hasprová, Mária, 1970-
Definícia pojmu "mobilné zdravie" (mobilné zdravotníctvo, mZdravie; mHealth, mobile health), jeho súvis s využívaním mobilných telefónov, mobilných aplikácií a nositeľného príslušenstva (wearables), ktoré umožňuje monitorovanie telesných funkcií. Prehľad možností a riešení na globálnom trhu mobilného zdravotníctva: funkcionality mobilných aplikácií (informačné, inštrukčné, záznamové, zobrazovacie, pripomínacie atď.), druhy nositeľného príslušenstva (hodinky, náramky, oblečenie atď.). Identifikácia nákupných rozhodnutí spotrebiteľov a odhad zmien, ktoré ovplyvnia rozvoj a smer spotrebiteľského správania v sektore mobilného zdravia.