Benchmarking of globally accessible mhealth applications - Kuchta, Martin, 1990-
"mZdravie" (mobilné zdravie, mobilné zdravotníctvo; mHealth, mobile health) ako podkategória eZdravia (eZdravotníctva), jeho súvis s využívaním mobilných telefónov a mobilných aplikácií. Porovnanie 6 mobilných aplikácií z oblasti mZdravia, konkrétne bežeckých (iSmoothRun, Nike+ running, Runkeeper, Strava, Endomondo, Runtastic), na základe objektívnych i subjektívnych parametrov. Určenie najúspešnejšej aplikácie, ktorá by mohla slúžiť ako funkčný príklad pre vývojárov aplikácií v oblasti zdravia.