Podpory farmárom v krajinách Európskej únie s dôrazom na Slovensko - Kozáková, Jana
Poľnohospodárstvo ako jedna z oblastí, ktoré sú v centre záujmu politík Európskej únie. Otázky stabilizácie príjmov európskych poľnohospodárov, pričom dôležitým nástrojom na túto stabilizáciu sú priame platby. Problém poľnohospodárskych dotácií poskytovaných v 28 členských štátoch EÚ v období rokov 2004 - 2013. Opis vývoja počtu poľnohospodárskych podnikov v týchto krajinách, výška dotácií, ktoré sú tu poukazované farmárom a alokácia týchto platieb na odvetvia rastlinnej a živočíšnej výroby. Rozdiely medzi výstupom a vstupom na úrovni fariem.