Psychológia zdravia a kvality života učiteľa a žiaka - Soroková, Tatiana
Vzájomné interakcie medzi učiteľmi a žiakmi, ako aj medzi žiakmi navzájom, prinášajú celý rad problémov, ktoré sú v značnej miere vyústením skrytej tenzie, komplexu menejcennosti a nedostatočnej sebadôvery. Definícia pojmov: sebapoznávanie, sebareflexia a komplex menejcenosti. Najčastejšie príznaky komplexu menejcennosti. Základné oblasti sociálnej zručnosti. Psychologický test zameraný na zmapovanie vlastnej sebadôvery.