Trend vývoja finančných trhov a svetovej ekonomiky - Bikár, Miloš, 1973-
V určovaní trendov finančných trhov sú dôležité okrem iných aj psychologické a geopolitické faktory. Na základe uvedeného sa v roku 2017 svetové finančné trhy vyznačovali extrémne nízkou hladinou volatility, ktorú neskôr narušili pnutia na politickej scéne.