Výskum akademickej komunikácie so zameraním na akademické písanie - Seresová, Katarína, 1967-
Odborná komunikačná kompetentnosť, akademická a vedecká zručnosť ako základné komunikačné kompetencie všeobecného jazyka. Predstavenie projektu Akademický a vedecký jazyk v univerzitnom prostredí. Teoretické východiská charakteristiky komunikácie v akademickej sfére. Kompetentnosti a mikrozručnosti akademickej komunikácie. Konštrukcia modelu akademického diskurzu v univerzitnom prostredí a jeho aplikácia pri navrhovaní učebníc v piatich jazykoch (angličtina, nemčina, francúzština, španielčina a slovenčina ako cudzí jazyk) - výsledky prieskumu na Fakulte aplikovaných jazykov Ekonomickej univerzity v Bratislave z rokov 2016 a 2017.