Transferové oceňovanie ako súčasť rozhodovania o cenách - Kufelová, Iveta, 1970-
Uplatňovanie princípov transferového oceňovania pri transakciách, ktoré medzi sebou realizujú závislé osoby (tuzemské aj zahraničné), má za cieľ odstrániť medzery v daňových pravidlách, ktoré firmy využívajú na optimalizáciu daní v súvislosti s presunom ziskov do daňových rajov. Metódy transferového oceňovania predstavujú medzinárodný konsenzus o spôsobe aplikovania princípu nezávislého vzťahu.