Komplexný pohľad na problematiku použitia ukazovateľov rentability v podmienkach SR - Lukačková, Andrea, 1992-
Ukazovatele rentability všeobecne svojou konštrukciou eliminujú vplyv veľkosti podniku pri medzipodnikovom porovnávaní a vytvárajú ucelený pohľad na finančnú výkonnosť podniku. Ukazovatele rentability aktív (ROA), rentability vlastného kapitálu (ROE) a rentability tržieb (ROS) majú spoločného „čitateľa“, ktorým je zisk.