Aktuálny pohľad na vzťah finančných ukazovateľov a právnych foriem poľnohospodárskych podnikov - Moravčíková, Elena, 1967-
Skúmanie, či zmeny, ktoré nastali v sektore poľnohospodárskych podnikov, vedú k tvorbe efektívnej štruktúry slovenského poľnohospodárstva. Efektívnosť závislá od kvalitatívnych ukazovateľoch akými sú manažment, kvalita pracovných síl a know how v oblasti poľnohospodárskeho podnikania na slovenskom a vnútornom trhu Európskej únie.