Koncept holokracie v organizácii a príklady jej fungovania v podniku - Skorková, Zuzana, 1979-
Trend postupnej likvidácie hierarchií, ktoré sa dosahuje informačným prepojením a zároveň sprístupnením informácií. Takýmto je aj koncept holokracie - inkluzívny model manažmentu, založený na tzv. distribuovanej autorite. Teoretické vymedzenie holokracie, porovnanie s byrokraciou a analýza pozitívných a negatívnych aspektov v praxi.