Pridaná hodnota v priemysle a pozície SR v EÚ - Szabo, Ľuboslav
Podnikateľské subjekty by mali sledovať vývoj pridanej hodnoty, ako aj podiel pridanej hodnoty na celkových tržbách. Keď spoločnosť lacno nakupuje potrebné suroviny a polotovary znižuje svoje náklady, zvyšuje pridanú hodnotu a podiel vygenerovaného zisku v nej.