Mzdová parita mužov a žien v poľnohospodárstve Slovenskej republiky - Tóth, Miroslav, 1961-
Závery výskumu ukazujú, že v období (1993 až 2015) došlo k poklesu počtu zamestnaných v poľnohospodárstve vo všetkých kategóriách zamestnancov. Priemerné mesačné mzdy v poľnohospodárstve sa síce zvyšujú, ale zaostávajú za priemernými mesačnými mzdami v národnom hospodárstve, pričom najnižšie mzdy majú ženy.