Miestne dane v súvislosti s udržateľnosťou ich výberu - Vavrová, Katarína, 1960-
Cieľom decentralizačného procesu daní je rozšíriť kompetencie obcí v oblasti ich financovania. Obce tak môžu ovplyvňovať výšku svojich daňových príjmov, nakoľko si stanovujú sadzby pre miestne dane vo všeobecne záväzných nariadeniach. Porovnanie podielu daňových príjmov v obciach za rok 2016.