Readability and Vocabulary - The Variables Affecting Text Difficulty - Hrdličková, Zuzana
Meranie čitateľnosti na základe Fog indexu - indexu čitatateľnosti. Skúmanie pravdivosti a vyvrátiteľnosti lingvistických hypotéz na základe vybratých textov pre stredné školy. Ako hlavné kritériá boli určené čitateľnosť a slovná zásoba textu.