Directional Predictability from Stock Market Sector Indices to Gold: A Cross-Quantilogram Analysis - Baumöhl, Eduard, 1982-
Analýza zlata ako bezpečného prístavu (safe haven) vo vzťahu so sektorovými indexmi amerického akciového trhu s použitím novej metódy - Hanovho dvojzložkového krížového kvantilogramu (bivariate cross-quantilogram of Han). Kvantilová závislosť pred finančnou krízou a po nej.