<The> Economic Impact of East - West Migration on the European Union - Kahanec, Martin, 1977-
Následky krajiny určenia medzinárodnej migrácie a analýza účinkov prisťahovalectva z nových členských štátov EÚ a krajín Východného partnerstva do starých členských štátov v rokoch 1995-2010. Pozitívne a významné následky po rozšírení migračných tokov z nových členských štátov EÚ na HDP starých členských štátov, HDP na obyvateľstva a miery zamestnanosti a negatívny vplyv na výkon pracovníka.