Možnosti zlepšenia činnosti podniku využitím reinžinieringu - Malega, Peter
Každý podnik sa počas svojho životného cyklu dostane do situácie, kedy je nevyhnutná určitá zmena. Ak je potrebná radikálna zmena, tak sa ako vhodná metóda riešenia ponúka reinžiniering podnikových procesov. Reinžiniering podnikových procesov znamená rozsiahly redizajn podnikových procesov, pričom úlohou reinžinieringu je zlepšenie výkonnostných parametrov podniku. Jedná sa najmä o znižovanie nákladov, zvyšovanie kvality výroby a aj samotných produktov, skracovanie výrobných časov a skvalitnenie ponúkaných služieb.