Očakávaný makroekonomický vývoj SR
Slovenská ekonomika dynamicky rastie a ťahá ju najmä domáci dopyt. V ďalšom období by mala začať vplyvom nábehu nových investícií v automobilovom priemysle prevažovať exportná výkonnosť, čo spôsobí akceleráciu HDP na 4,3 % v tomto roku a na 4,7 % v roku 2019. Následne po odznení prorastových impulzov by sa mal rast ekonomiky spomaliť na 3,8 % v roku 2020. Priaznivý vývoj ekonomiky bude generovať nové pracovné miesta, pričom miera nezamestnanosti by mala poklesnúť až k 6 %. Tento pokles by mal tlačiť na rýchlejší rast miezd, čo sa premietne v rastúcej dopytovej inflácii.