Možnosti monetárnej politiky z pohľadu monetárnych teórií hospodárskeho cyklu - Matoušková, Eleonóra, 1962-
Cieľom článku je zhodnotiť prínos hlavných monetárnych teórií hospodárskeho cyklu a ich možnosti pri tvorbe hospodárskej politiky vlády. Najviac rozpracovanou teóriou v tejto oblasti je monetárna teória hospodárskeho cyklu monetaristov a teória rovnovážneho hospodárskeho cyklu. Príčinou hospodárskych výkyvov je v obidvoch prípadoch exogénny monetárny šok.