Kvantitatívne uvoľňovanie a jeho dopady v rozličných krajinách - Novák, Marcel, 1979-
Relevantnosť aplikovania kvantitatívneho uvoľňovania Európskou centrálnou bankou patrí v súčasnosti k najaktuálnejšej a najdiskutovanejšej problematike v ekonomických kruhoch. Objasnenie vplyvu kvantitatívneho uvoľňovania v rozličných krajinách (Japonsko, eurozóna) a pomocou kritickej analýzy demonštácia efektívnosti, resp. neefektívnosti tejto neštandardnej menovej politiky.