Reforma dôchodkového systému vo Švédsku - Trnovský, Karol, 1983-
Fungujúca dôchodková reforma vo Švédsku. Reforma motivuje k práci a odrádza od skoršieho odchodu do dôchodku. Systém vytvára národne úspory, trend nižších daní a flexibilné prostredie. Systém je budovaný na princípe zásluhovosti, je teda spravodlivý, no rovnako solidárny vďaka vládnej garancii vyplácania minimálneho dôchodku.