Postavenie rímskeho práva v socialistickej spoločnosti a fenomén socialistickej právnej romatiky - Gregor, Martin
Vzťah rímskeho práva a socializmu v teoretickej rovine. Štyri teórie o pozícii rímskeho práva v socialistickej spoločnosti. Štúdium rímskeho práva na právnických fakultách v období socializmu. Charakteristika socialistickej právnej romantiky.