Východiska strategického HRM a pracovní vztahy - Horňáček, Josef
Teória pracovných vzťahov. Konceptuálny rámec strategického HRM. Spoločensko-ekonomický kontext. Dôsledky individualizácie. Postidustriálny spôsob výroby. Kritika strategického HRM z pohľadu teórie pracovných vzťahov. Systém riadenia vysokej výkonnosti (High Performance Work System - HPWS).