Analýza interných a externých faktorov pôsobiacich na likviditu strojárskych podnikov v Slovenskej republike - Špiner, Veronika
Analýza jednotlivých interných a externých faktorov pôsobiacich na likviditu strojárskych podnikov v Slovenskej republike. Faktory, ktoré pôsobia na likviditu z vnútorného a vonkajšieho prostredia. Na základe určenia kľúčových faktorov sú strojárske podniky flexibilnejšie a pripravenejšie na akúkoľvek finančnú zmenu, ktorá nastane počas roka. Strojárske podniky sú špecifické a odlišujú sa od ostatných podnikov najmä riadením likvidity ako súčasti finančného riadenia. Tieto osobitosti je potrebné rešpektovať a brať do úvahy pri tvorbe finančných rozhodnutí a pri riadení malých a strených podnikov.