Novela postupov účtovania v PÚ a opatrení k účtovnej závierke podnikateľov - Farkaš, Richard
V decembri 2017 boli prijaté novely viacerých účtovných predpisov pre podnikateľov – postupov účtovania pre podnikateľov a opatrení k účtovnej závierke podnikateľov. Najviac z týchto zmien nadväzuje na zmeny v zákone č. 513/1991 Zb. Obchodný zákonník v z. n. p., týkajúce sa kapitálového fondu z príspevkov akcionárov/spoločníkov (účtovné predpisy používajú pojem „ostatné kapitálové fondy“), uskutočnené zákonom č. 264/2017 Z. z. z 12. októbra 2017, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 513/1991 Zb. Obchodný zákonník v z. n. p. a ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré zákony.