Geopolitická poloha Srbska ako potenciálny dezintegračný činiteľ - Bucher, Slavomír
Pojem "balkanizácia". Geopolitická poloha Srbska ako dezintegračný činiteľ. Tranzitná euroázijská poloha Balkánskeho polostrova. Rozporuplný geopolitický vývoj balkánskych národov. Civilizačno-kultúrna paradigma ako dezintegračný faktor. Geostrategická paradigma ako dezintegračný faktor. Geopolitická poloha ako potenciálny dezintegračný činiteľ v procese "balkanizácie".