Je poľnohospodárstvo dôvodom environmentálnej migrácie? - Harakaľová, Ľubica, 1963-
Environmentálne aspekty vplývajúce na znižujúcu sa poľnohospodársku aktivitu a s tým spojenú migráciu vidieckeho obyvateľstva do miest. Klasifikácia daných vplyvov v kontexte internej a externej migrácie, a v kontexte Európskej únie a iných štátov, najmä rozvojových.