Od Zoroastra k Sókratovi: vzťah antickej filozofie a mágie v 5. a 4. storočí pred Kr. - Kalaš, Andrej
Argumentácia v prospech tézy, že perzské náboženské predstavy a praktiky sa stali súčasťou fenoménu tzv. interpretatio graeca, osvojovania si negréckych rituálov a mýtov. Toto interpretatio prebiehalo práve na pôde predsókratovskej a sofistickej filozofickej tradície.