Princípy a ciele novej čínskej zahraničnej politiky - Cibuľa, Adam, 1992-
Priority čínskej zahraničnej politiky. Charakteristika novej čínskej zahraničnej politiky. Dôležitosť zachovania stability medzinárodného prostredia. Rozšírenie vplyvu v strednej a južnej Ázii, Latinskej Amerike a Afrike. Smerovanie novej čínskej zahraničnej politiky. Výzvy novej čínskej zahraničnej politiky.