Návrat islamu do strednej Ázie - príklad Uzbekistanu - Čech, Ľubomír, 1955-
Stredoázijský islam a boj o prežitie z pohľadu histórie. Obroda islamu v postsovietskej strednej Ázii. Postupný návrat islamu, nárast počtu mešít, vzdelávacích inštitúcií. Návrat islamu v podmienkach Uzbekistanu. Etapizácia reislamizačného procesu.