Novela Obchodného zákonníka od 1. 1. 2018 - Bystrická, Katarína
Novela Obchodného zákonníka (č. 513/1991), ktorá nadobudla účinnosť dňa 1. 1. 2018, je reakciou na nedostatočnú právnu reguláciu najmä v oblasti nekontrolovaného zlučovania predĺžených spoločností. Novela je okrem iného aj reakciou na časté podvodné úpadky spoločností.