Prístupy k hodnoteniu konvergencie vo svetovom hospodárstve: uplatnenie relatívnej konvergencie pre komparáciu príjmov rozvojových a rozvinutých krajín - Kunychka, Mykhaylo, 1990-
Porovnanie vývoja príjmov v skupine krajín OECD a rozvojových krajín. Rôzne metódy a prístupy k hodnoteniu konvergentných a divergentných tendencií vo svetovom hospodárstve. Uplatnenie prístupu relatívnej konvergencie, ktorý je jedným z najrozšírenejších v oblasti rozvojovej ekonomiky. Grafická analýza vytvorených skupín, na základe ktorej je možné konšatovať relatívnu konvergenciu bohatých a rozvojových štátov.