Problém skúmania interetnických vzťahov - Zágoršeková, Marta
Otázky týkajúce sa etnickosti, etnicity. Historické premeny dvoch kľúčových pojmov - národ a štát. Pojem štátu. Kríza idey štátu. Koncept tzv. minimálneho štátu, alebo pokus o prekonanie etatizmu. Pojem multikultúrneho štátu.