<The> Islamic Republic of Iran and Its Efforts to Reintegrate into the Regional and Global Economic Structures - Čech, Ľubomír, 1955-
Podpísanie iránskej jadrovej dohody a následné zrušenie sankcií viedlo k zmenám v medzinárodnych hospodárskych vzťahoch. Dohoda predstavovala novú výzvu najmä pre samotný Irán. V dôsledku toho sa objavila nová diskusia o pripravenosti Iránu na opätovné začlenenie do globálnych hospodárskych a finančných štruktúr. Okrem problémov, s ktorými sa Iránska islamská republika musí vyrovnať, dokument poukazuje na pozitívne aspekty, ktoré dokážu zrealizovať zmeny v krajine.